Ati spus acel “Da!” care confirma sentimentele pe care le aveti si dorinta de a trai langa persoana iubita o viata. Mai mult, ati stabilit si ziua in care sa sarbatoriti una dintre cele mai frumoase zile. Ce urmeaza? Daca va veti organiza foarte bine, va urma o perioada in care va puteti bucura de organizarea evenimentului, fara stres.

Veti incepe cu un contract pentru locatia in care veti sarbatori nunta printr-o petrecere si, bineinteles, cu angajarea DJ-ului sau formatiei. Apoi veti incepe sa cautati rochia de mireasa, costumul pentru ginere, veti alege meniul, decorul pentru locatie s.a.m.d.

Nimic din ce veti face pentru ca nunta sa fie spectaculoasa nu va putea sa ramana in memoria voastra si a invitatilor la eveniment pentru intotdeauna, daca nu veti surprinde in imagini cele mai frumoase si emotionante momente si singurul care va poate oferi astfel de amintiri de nepretuit intr-o forma care se poate mentine in ani este un fotograf profesionist.

Cum alegi un fotograf bun pentru nunta

Nu exista cuplu care sa nu isi doreasca pentru propria nunta servicii foto de calitate. Primul sfat pe care il ofer este sa inceapa sa caute un profesionist inainte cu 6-8 luni de nunta, pentru a putea sa faca o selectie a celor mai buni dintre acestea si de-abia ulterior sa se opreasca la unul singur.

Fotograful pe care il veti angaja pentru nunta trebuie sa aiba experienta in acest tip de evenimente. Desi multi ofera servicii de fotografie, nu toti sunt specialisti sau au experienta la nunti. Pentru a va asigura ca aceasta experienta exista, analizati mai multe portofolii si opriti-va doar la acela in care va regasiti, va place si exprima ceva si din personalitatea voastra.

Recomandarile pentru un fotograf de nunta conteaza!

Site-urile web ale fotografilor profesionisti sunt locurile in care puteti sa vedeti din munca anterioara a acestora si le puteti consulta pentru a va forma o impresie. Pe Internet veti gasi si review-uri, opiniile celor care au lucrat cu anumiti fotografi. Cu toate acestea este o idee buna sa va intrebati si prietenii care au avut o experienta similara mai recent – o recomandare primita de la o persoana de incredere conteaza.

Prestigiul fotografului de nunta

Prestigiul fotografului de nunta nu ar trebui sa fie un element exclusivist, deoarece exista multi fotografi buni care nu au avut timp sa isi costruiasca un portofoliu foarte solid, fiind foarte tineri. Pentru a alege un bun fotograf nunta, cel mai bine este sa luati o decizie bazata pe ceea ce transmite portofoliul sau, chiar daca include doar cateva job-uri. Un fotograf cu prestigiu nu este sinonim cu o alegere buna, desi va poate placea foarte mult, poate ca stilul sau nu se potriveste cu personalitatea voastra.

Portofoliul fotografului de nunta

Tot vorbim despre cat de important este sa se rasfoiasca portofoliul fotografului pentru a vedea calitatea pe care o poate oferi si consider ca este important sa dezvolt idea. Chiar daca vizionati numeroase fotografii pe Internet, de calitatea acestora nu va veti da seama concret pana ce nu mergeti la o intalnire directa cu fotograful, in timpul careia veti rasfoi albumele foto pe care vi le pune la dispozitie.

Portofoliul se poate proba prin vizionarea unor galerii cu nunti complete – adica, incepand cu imaginile de la cununia civila (daca este cazul), continuand cu obiceiuri in ziua nuntii (daca este cazul), ceremonia religioasa, sedinta foto de la biserica care poate sa urmeze ceremoniei religioase si pana la fotografii de la petrecerea de la restaurant.

Spre deosebire de imaginile care pot fi vizionate pe Internet, cele care pot fi vazute in albumele foto au o rezolutie maxima si sunt mai simplu de analizat. Mai mult, privind aceste fotografii va puteti da seama in ce masura calitatea ramane o constanta a fotografiilor realizate. Este important ca fotograful sa stie sa aleaga cele mai bune unghiuri de fotografiere, lumina cea mai buna, background potrivit, iar despre priceperea sa nimeni si nimic nu poate vorbi mai bine decat fotografiile pe care le creaza.

Pretul fotografului de nunta

Multi dintre voi aveti tendinta de a cauta „fotograf nunta pret” si identificarea unui pret mic sa va influenteze decizia. Nu este tocmai cea mai buna idee! Un pret mic nu sustine calitatea fotografiilor pe care le veti aseza intr-un album foto nunta, dupa cum nici un pret exagerat de mare nu asigura calitatea acestora. Este important sa verificati preturile comparand mai multe oferte si ulterior sa alegeti.

Cred ca un bun fotograf de nunta lucreaza deopotriva pentru banii pe care ii obtine pentru serviciile sale, dar si pentru portofoliul personal. Obtinand imagini cu o calitate foarte buna la evenimentul de „azi”, va putea sa-si sustina pe viitor capabilitatea si profesionalismul cu fotografii foarte bune.

Contractul

Putin probabil sa se poata vorbi despre fotografi profesionisti daca acestia nu incheie contracte de servicii cu clientii. Un astfel de contract ar trebui sa contina termenii si conditiile colaborarii, numele partilor, locatia la care se va organiza petrecerea, data evenimentului, pachetele de servicii, pretul serviciilor, termenul de predare al fotografiilor s.a.m.d.

Nu in ultimul rand, omul din spatele aparatului foto

La fel de importanta in alegerea fotografului de nunta, pe langa priceperea sa, este calitatea omului care se afla in spatele aparatului de fotografiat. La prima intalnire pe care o aveti cu fotograful ar trebui constatati ca va place personalitatea sa si sa nu va simtiti inhibati de prezenta acestuia. Intre voi si fotograf ar trebui sa se creeze o legatura, acea chimie care sa asigure o comunicare foarte buna.

Informatiile pe care vi le-am oferit in acest articol sunt potrivite pentru angajarea generala a unui fotograf profesionist de eveniment, indiferent ca este vorba despre fotografie nunta, fotografie botez, fotografie pentru majorat s.a.m.d. Pentru orice tip de fotografie dorit, ma puteti contacta utilizand informatiile din sectiunea „contact”!